Avlsrelaterte Nyheter

Veiledende og udramatsik

opprettet torsdag, 20 januar 2011.

Den utarbeidede rasebeskrivelsen er tenkt å være en veiledning for kåringsnemndene i Norge og Sverige under utplukking av avlsdyr, sier DNTs styreleder Per Tronstad. (25.01.2006)?

Bruk de beste utenlandske hingstene

opprettet torsdag, 20 januar 2011.

Bosse Fransson gir klare råd til norske hoppeeiere – Om norske hoppeeiere gjør bruk av transportsperma fra noen av verdens beste hingster, vil Norge i løpet av få år ha absolutt topp internasjonale travere. Så sier en av Nordens fremste avlseksperter, Bosse Fransson.
(09.03.2005)

Fasiten ligger hos mor

opprettet torsdag, 20 januar 2011.

«Gi hingsten det beste blodet som finnes i hans mor!». Så lyder den kanadiske stammeforskeren Norman Halls profeti og grunntese i hans studie rundt «Pedigree Matching». Norman Hall mener morlinjen er avgjørende for å finne suksesskriteriet for din hest. Vi møtte Hall en vinterkveld i Rogaland.

På Dansk vis

opprettet søndag, 10 oktober 2010.

Like sikkert som vår- og høstkåringen i Norge, kommer kritikken og spørsmålet om vårt kåringssystem. Er det til det beste for sportens framgang og oppdretternes vilkår? 
Flertallet som utrykker sin misnøye med dagens system, ønsker et system hvor man selv skal velge hvilken hingst man ønsker å benytte. Vi tok en titt på danskenes avlsvurdering, som gir nettopp denne muligheten.